Efkosilco DC-A10 - potravinářský 500g

Cena
589 Kč

Výrobce

Kód produktu
00.601.04

Skladem
ks

Vysoce pružný potravinářský silikon odolný proti natržení tvrdosti 10 Share A. Více

Je transparentní dvousložkový potravinářský silikonový kaučuk pro vytváření forem a lití s mícháním složek A a B v poměru 1:1.
Charakteristika:
- dobrá obsluha, snadné vyjmutí modelu z formy
- výjimečná tekutost a dobrá ovladatelnost, model se snadno vyjímá z formy
- odolnost proti stárnutí
- odolnost vůči vysokým teplotám (220 °C -250 °C)
-  potravinářský a ekologický 
- dobrá pevnost v tahu a odolnost proti roztržení
- vynikající uvolňování vzduchových bublin
- skoro nulové smrštění
- bez deformace

Použití:
Silikonový kaučuk řady Efkosilco DC-A10  se používá k výrobě forem k odlévání, potravinářských produktů (čokoláda, karamel a pod.),  keramických a sádrových hmot , polyesterových a epoxidových pryskyřic, polyresinu, polyuretanu, vosku při výrobě svíček a podobně. 

Vlastnosti:

Tepelná odolnost: 220 °C až 250 °C
Barva: transparentní (průsvitný)
Poměr se složkou B: 1:1 (100 g složky A a přidejte 100g složky B )
Doba zpracovatelnosti: <25°C: 20 až 40 minut
Doba vytvrzení: <25°C: 3-5 hodin <25°C nebo 20-30 minut <60°C (trouba, sušička, topení apod.)Tepelná odolnost:
Tvrdost v Shore A: 10 (měkký)
Pevnost v tahu (Mpa): >4,8
Pevnost v roztržení (kN/m): >15
Viskozita (po A / B smíšení): 2000± 1000
Smrštění: < 0,1%
Roztažnost: < 400%

Návod k obsluze

Krok 1: Připravte si dokonalý originální model a před zalití silikonem jej dokonale vyčistěte.

Krok 2: Vezměte 100 g části A a 100 g části B dokonale a rovnoměrně je promíchejte.

Zvažte obě části přesně. Pokud některá část nemá přesnou hmotnost, může to způsobit změnu tvrdosti nebo způsobit další problémy v kvalitě budoucí formy.

Rovnoměrně promíchejte část A a část B. V opačném případě bude silikonový kaučuk jen částečně ztuhlý a způsobí obtíže. A co víc, hotové formy budou mít krátkou životnost.

Krok 3: Zalijte model a nechejte vytvrdnout 3 až 5 hodin při teplotě nižší jak 25 st.C. nebo 20 až 30 minut při teplotě nižší jak 60 st.C. (například v troubě)

Skladovatelnost

Dvanáct měsíců při skladování v suchu a chladu a v původním obalu.