Stearin Palmera 500g
hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 (1)Počet hvězdiček je 3 z 5
Granulovaný bílý Stearin nejvyšší kvality.
Stearin je látka, která se přirozeně vyskytuje v živočišných tucích a v rostlinných olejích. Nejčastěji se používá při výrobě svíček, mýdel, kosmetiky. V kosmetice je Stearin používán jako ko-emulgátor rostlinného původu. Je široce používaný profesionály. Stearin slouží v emulzích jako zahušťovadlo, stabilizátor a změkčovač. Je široce používán v kosmetickém pro schopnost poskytnutí silné krémovité a změkčující textury se svěžím a příjemným pocitem na dotek. Snadno se kombinuje s dalšími emulgátory a ko-emulgátory. Přidáním Stearinu například do mýdlové směsi Sapolina, vytvoříte kosmetické mýdlo, které zjemňuje, čistí a obnovuje lipidový plášť pokožky, zlepšuje její pružnost. Dávkování 5 až 10 %. Při výrobě svíček a jako přísada do parafínu na zlepšení vzhledu a hořících vlastností svíček. Použitím Stearinu také vytvoříte zajímavý mramorovaný vzhled svíčky.
Svíčky vyrobené s přísadou Stearinu mají několik výhod. Svíčky se snadněji vybírají z formy - stearin způsobuje větší smršťování tuhnoucí hmoty a následně její snadnější vyklopení, intenzivnější barva svíček - při přidání min. 10% stearinu, zabraňuje tvorbě kazů a bublinek ve svíčce, dodává tvrdost - svíčky jsou tvrdší, neprohýbají se a lépe drží tvar, zamezuje stékání a čadění hořící svíčky, delší doba hoření - je způsobena vyšší teplotou tání stearinu (cca 70 st. C), což má za následek, že svíčky hoří pomaleji, jasnějším a ustálenější plamenem. Dávkování při výrobě svíček přidáním do parafínu v poměru 15 až 25%.
Balení: 500g
Balení: 500g
Toki
hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 Počet hvězdiček je 3 z 5
KladyZ tohto produktu mám zmiešané pocity. Mal by zabrániť vytváraniu neželaných "lupeňov" v telese sviečky. Myslím, že to aj robí... Na druhú stranu spôso ...více
KladyZ tohto produktu mám zmiešané pocity. Mal by zabrániť vytváraniu neželaných "lupeňov" v telese sviečky. Myslím, že to aj robí... Na druhú stranu spôsobuje ešte väčšie zmrštenie pri chladnutí. Takže treba nalievať na viackrát a stále dolievať.
Zápory
Zápory